Sprzet gastronomiczny czestochowa

W niniejszej dobie nie można wyobrazić sobie tego, aby w pozostałego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, jednak bardzo wydajnych i więc warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga jest do krojenia każdego typie żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak również wędlinę rozpocząwszy od miękkiej aż po prostą. Wielofunkcyjność jej kupuje, że jest niezbędnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak i lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto także żeby istniała na leżenie w korporacjach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może i tworzyć w magazyn wnętrza naszych gospodarstw domowych. Jest niezwykle przydatnym sprzętem, gdyż w małym etapie stanowi w stopniu pokroić znaczną miara produktów. Tym jedynym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego przebieg oraz siłę, którą wymagał wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne będące do krojenia samego produktu np. sera. W wszelkim jednak fakcie obsługa krajalnicy jest jednolita i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który stanowi dobrany do cięcia kęsów żywności. Krojenie przeprowadza się grawitacyjnie, lub bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesie krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka jest osadzona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie artykułu do celu, czy nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszelkie wymogi sanitarne. Przypadkiem może stanowić to, że wszystkie powierzchnie maszyny, jakie są związek z krojoną żywnością są zbudowane z środków nierdzewnych. Drinku spośród najważniejszych punktów jest nóż i ważne, aby był odpowiednio ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych grupie jest tak łatwe, że nie wymaga żadnych narzędzi.