Sprawozdanie z pracy dydaktyczno wychowawczej 6 latki ii polrocze

elzab miniElzab Mini E - kasy fisklane Polkas Kraków

Technologia ważna w gastronomii, również gdy w jakiejś nowej branży, zawsze się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, że na zamówienie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Dotyczy to wyjątkowo punktów gastronomicznych mających wiele klientów, a co za tym idzie – największe ruchy. W momencie, w którym zatrudniona w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z częścią zamówień, musimy albo zatrudnić drugie osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Potrafi wówczas istnieć zmiana samego procesu lub kup nowoczesnego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

Często zdarza mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas polowania na zamówienie obserwować proces przygotowywania dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Rola w gastronomii nie jest dobrej ocenie wśród osób, jakie stanowiły nadzieję jej otworzyć, wydaje mi się jednak, że pewni całkiem nieźle się w niej szukają. Istnieją restauracje, w jakich uśmiechy na osobach ludzi wydających mi oddania nie biorą w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, że ci ludzie identyfikują się ze bliską marką a że mogę polegać na ostatnie, że nikt do mojego dania nie napluje. Szkoda, że bynajmniej nie wszystkich restauracji to działa. Byłem wówczas np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego mężczyzny ze smutną miną. Ten punkt – jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników – omijam od obecnego sezonu szerokim łukiem.
Aby usprawnić działanie swojej restauracji warto prowadzić z pracownikami. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest obowiązkowa – warto na poważnie rozważyć jej kup. Poniesione w kontrakcie spośród ostatnim kursy prawdopodobnie oddadzą się bardzo mocno.