Krajalnica oms

W biznesach zaś w gospodarstwach domowych bardzo często jest potrzeba pokrojenia czegoś w swoje, cienkie plastry. Działa to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak zdarza się, że krajalnica bywa wykorzystywana oraz do drugich celów, na model do krojenia warzyw lub owoców, gdy chcemy ich w skóry cienkich plasterków.

W zależności od tego, co myślę kroić na krajalnicy, jest ona dostarczona w określone ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane poświęcone jest do cięcia pieczywa, co daje łatwo "wgryźć się" w jego grupę i przynosi równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z serii jeśli chodzi o wędliny czy sery, chce nam zwłaszcza na wysokich, równych plastrach, które kręci się gładko i bez świadomego wysiłku. Do ostatniego obiekcie używamy krajalnicy z gładką, a bardzo ostrą krawędzią, która doskonale radzi sobie z konkretnymi, kiedy i daleko przyjaznymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to konkretna maszyna do cięcia, polecana zwłaszcza do domów gastronomicznych a do sklepów. Jest zalecana przez producenta ze względu na swoją wysoką wytrzymałość oraz umiejętność obsługi. Dzięki tym markom każdy, po wstępnym szkoleniu z działu zaufania i higieny pracy, może przystąpić do pracy z krajalnicą i proponować naszym klientom wędliny czy sery pokrojone w ścisłe plastry. Krajalnice silnych marek pozwolą na krótkie uporanie się z pokrojeniem znacznej sum wędlin lub serów, przy niskim wkładzie książce i szybkości pracownika. Taka krajalnica w handlu pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś brano na krojenie towarów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, kiedy zatem jest wymuszane na wzór w wypadku szynek surowych, które jada się jedynie w plasterkach grubości bibułki.