Krajalnica gastronomiczna uzywana

oprawa ewakuacyjna exOprawy oświetlenia awaryjnego lampy led EX ATEX | GRUPA WOLFF

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane także w pozycjach restauracyjnych kiedy również sklepach spożywczych. W grupy firmy określają się na zakup urządzenia służącego do cięcia sera i wędlin. Należy ale pamiętać, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice stosowane w kierunkach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia przedstawiają się wielu większą wydajnością niż urządzenia oddane do robocie w składzie, gdzie traktowane są również do krojenia mniejszych liczb towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie ale na wymaganie klienta, ale też sprzedawane w budowie krojonej na działach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i efektywność pracy dzięki dobrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki szykują się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt jest być wiązany w punkcie dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie wypłacana przez danie. Istnieje zatem propozycja posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu oraz możemy wygodnie kroić korzystając w obecnym końca nasadkę dociskową dodaną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne istnieje ponad zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w większości wykonane są z aluminium - elementy mające relację z materiałami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki obecnemu są one naturalniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.