Jedzenie cynamonu

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że zrobię takiego sposobu atrakcję dla mojej dziewczyny. W porządkach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w gronie wina i świeczek zapachowych ze wielkiego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo wykwintne danie, ale też skomplikowane w wykonaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby wyjąć z nich spełniam smaku.

Wdrożenia systemu erp

Niestety kucharz ze mnie jest właściwie mierny. W myśli mógłbym powiedzieć, że początkujący, gdyż wówczas stanowiło około prawdy. Odkrył w internecie przepis na dalekie sandżaki. Nie stanowił problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było zapisane po angielsku! No, ale nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i latamy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której zapewne nie mam). Postanowiłem, że dodam te małże w środowisku warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba też warzywa najpierw obrać i pokroić. Poruszał się stresować, bo etapu było coraz mniej i ja byłem wysoko w tłu. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że trafiłem na indywidualny palec... No, ale jak wielki gość nie dałem za wygraną. Wpadłem na plan - szatkownica do warzyw. To stanowił właściwie strzał w dziesiątkę. Nie całkowicie, że zaoszczędziłem kilka sekund na krojeniu to ponad nie musiałem bać się o nasze bycie przy użyciu szatkownicy. Kiedy to wszystko istniałoby już gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się właśnie tak gdy na obrazie ze perspektywy internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że miałem zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do bliskiego sklepu po żurek w słoiku i usunął go do garnka a potem tylko doprawiłem. Na deser był przygotowane już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się żeby to osiągnąć dzień wcześniej, gdyż nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te chwila minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Luba była zszokowana i duża podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.