Garderoba

Nadchodzi wyczekiwana od dawna wiosna. Toż nie tylko nadzieja na spędzenie kilku zbędnych kilogramów, lecz również na zmianę naszych nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale oraz skorzystania ze zdrowia, które przekazują nam sałatki.

modelowanie mes

Witaminy Sałatki stanowią prawdziwą bombę witaminową. Służą nam one ludzi składników potrzebnych do dobrego działania układu. Polacy zawsze jednak mają żyłkę do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Stąd tak wiele wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie są wciąż samą z głównych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja produktów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wysoce wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o dużo dużo delikatne niż ciało i nabiał. Mniej występują w kontekście pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temuż nie czynią one kłopotów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest wtedy wartościowsza i przytulniejsza dla naszego organizmu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nic nie jest skomplikowane, szczególnie, jeżeli mamy odpowiednim sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że zrobimy je wyjątkowo szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z jakich zamierzamy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić wyciągiem z cytryny. W przeciągu kilku minut mamy cały i odżywczy posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą przyjazne i letnie dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najskuteczniejszym sposobem, by osiągnąć wymarzoną sylwetkę, jest wytrwanie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że zna być ona o wiele smaczniejsza od tradycyjnych polskich problemów i schabowych. Co bardzo, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być szefem kuchni. Wystarczy wyobraźnia i myśl. To właśnie od nas zależy, z których składników stworzymy naszą smaczną i odpowiednią sałatkę.